Mi az a „logó”?

A logó egy cég, szervezet, áru vagy szolgáltatás azonosítására szolgáló egyedi, jól felismerhető jel. A logó elsődleges célja a megkülönböztetés, az egyértelmű jelölés megkönnyíti a tájékozódást a piac szereplői között.

Az arculat alapja a jól megtervezett logó. A vállalkozásod logója, a céged grafikai arculata nem kiadás, nem költség, hanem megtérülő befektetés.

Miért fontos az arculat?

Egy jól felépített brand/arculat esetében a fogyasztó érzelmeket is tud kapcsolni egy márkához? Ezt fogjuk megcélozni az arculatod kialakításakor, hogy ne csak Te, de az ügyfeleid is beleszeressenek a brand-edbe! Ez az érzelem fogja őket arra ösztönzi, hogy megvásárolják a termékedet, vagy igénybe vegyék a szolgáltatásodat.

Milyen szerepe van a gyakorlatban?

A logó és az arculat szerepe végső soron nagyon egyszerű, egy feladata van:

  • megkülönböztetni a céget a piaci versenytársaktól,
  • a vállalkozás vizuális megjelenését egyedivé tenni, kitűnni a tömegből.

Ez a dolga, se több, se kevesebb, igaz, ezt a szerepét maradéktalanul be kell töltse.

A céges arculat megtervezése, kialakítása legalább olyan fontos, mint maga a  cég tevékenysége, a termék vagy a szolgáltatás. Megkülönböztet, befolyásol, hatást gyakorol.

Mi történik, ha nem foglalkozok vele?

Ha egy cégnek vagy egy minőségi szolgáltatásnak/terméknek nincs arculata vagy létezik ugyan, de az unalmas tucatáru, könnyen felejthetővé válik és ez fordítva is igaz. A forma emlékezteti a vevőt  a kapott szolgáltatásra és egymáshoz kapcsolja a kettőt. Tehát a jól megtervezett grafikai arculat lehetővé teszi a vevő és a cég közötti kapcsolatot, és nem utolsó sorban a konkurenciától való különbözőséget.

Hogyan kezdjek hozzá?

Könnyű dolgod van!

A velem való együttműködés során kikristályosodik a vállalkozás célja, szerepe, erőssége. Ezt a víziót elmondjuk a logó és arculat tervező szakembernek, aki készít 2-3 változatot, amiből Te ki tudod választani a Hozzád és a vállalkozásodhoz illetve a célcsoportodhoz leginkább illőt. Ilyen egyszerű a gyakorlatban!

Ha maradt még kérdésed, lépj velem kapcsolatba!

Név(Kötelező)